Tips och tricks med grön garanti

Oavsett om din trädgård är lika stor som en fotbollsplan eller om du äger en blygsam balkong: grönska är en del av den. Det får dig att känna dig avslappnad, färgerna och dofterna gör dig glad och att ta hand om grönska är bra för själen. Vi är därför glada att ge dig några tips för framgångsrik plantering.

BÖRJ MED SMART FÖRBEREDELSE
Fundera först över vilka växter du vill köpa och om de också passar dig och din trädgård när det gäller behov (sol/skugga, jordtyp, blomningstid). Kontrollera också omedelbart om detta är rätt tid att sätta plantorna i jorden, eller om det är bättre att vänta lite längre. För årliga blomstrare rekommenderar vi att du väntar tills efter Ice Saints, mitten av maj.

PLANTER I HELA MARKEN
Om du har en trädgård kan du sätta växter i marken. Växten kan sträcka sina rötter fint i den oändliga jorden. Växter, så här gör du:

Gör ett hål i marken där rötterna lätt får plats.
Skäm bort jorden i och runt hålet med kompost.
Lossa rötterna på din nya växt något med dina händer och placera sedan växten i hålet.
Fyll på väl med jord och vatten halvvägs tills inga fler bubblor bubblar upp.
Återfyllning, skjut i jorden, gå tillbaka för en beundrande look.

PLANTER I KARLAR
En balkong eller terrass förbättras enormt med krukor och behållare fulla av växter. Helst bör du välja växter som blommar i tur och ordning, så att det alltid finns något att lysa på din terrass. Tänk på att växter i krukor torkar ut mycket snabbare på grund av sol och vind än växter i öppen mark. Så regelbundet på utflykter med din vattenkanna! Några fler användbara tips:

Terrakottakrukor rymmer mer vatten än plast.
Välj alltid en växtkruka baserad på tillväxt.
Packa sköra växter under vårens frost.
För ytterligare planteringstips, läs dem under rubriken Plantering i öppen mark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *