Det finns de dagar då det inte finns för mycket att göra i trädgården. Som jag skrev tidigare är min trädgård inte så stor, så det kommer en tid då jag inte kan göra någonting längre. Jag kan fortsätta beskära, sticklingar, gödsla och hacka, men det är inte meningen! Att sitta still är inte min starka sida, jag letar alltid efter nya jobb. Nu kan jag välja mellan att måla ramar eller bara såga och slå. Valet gjordes snabbt och så började jag göra trädgårdsmöbler av byggnadsvirke.

Sågen in
Förra helgen kände jag för att komma igång i trädgården igen. Jag började arbeta med en hög med gamla byggnadsplankor, skruvar och en såg. Och de nödvändiga attributen runt mig: Arbetskamrat, förlängningssladd, låda med skruvar, måttband och penna. För flera år sedan hade jag en teckning av en “Rietveld -pall” från en bekant. Jag har redan gjort flera men det är fortfarande en succé.

Det är en fin present!
Att göra en pall är lätt; efter sågning är det bara att förborra hål, skruvar och pallen är klar. Fin kudde på den och du har en mycket praktisk pall. Trevligt för din egen trädgård eller bara att ge bort i present till någon!

Få smaken
Egentligen var det så enkelt att jag genast fortsatte med en bänk och ett bord. Så jag gör något nyttigt med den stacken av plankor. Jag måste säga att det ser coolt ut! Jag funderar också på att sälja dem …

Gör det själv och gör trädgårdsmöbler av byggnadsställande trä
Att göra trädgårdsmöbler av byggnadsvirke är mycket enkelt; du såg 10 brädor med en längd av 42 cm. Bredden på plankorna jag använder är 20 cm. Grundprincipen för en bänk och bord förblir densamma som pallens, du behöver bara justera måtten på de liggande delarna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *