Att välja typ av beläggning för din trädgård och terrass är inte lätt. För väljer du stenläggning, eller kommer det att vara trä eller en halvbelagd yta som grus och klyvning?

Golvplattor
Du använder brickor för raka former eller du klipper dem. De finns i olika typer, med olika egenskaper. Natursten är till exempel mycket hållbar och betongplattor är budgetvänliga. Stora plattor ger en lugn effekt, även i en liten trädgård.

vokaler och stenar
Du kan använda vokaler och stenar för alla typer av stigar och terrasser. Deras lilla storlek gör dem lämpliga för både vågiga och rena linjer. Dessutom lägger de till ett lekfullt inslag i din trädgård.

Trä
Trä ger en naturlig bild, så det passar bra i en naturlig trädgård. Trä behöver ofta skyddas mot fukt. Ett undantag från detta är lövträ, som kräver lite underhåll.

Grus och klyvning
Split består av fint trasig natursten, medan grus är runt. De kan användas för raka ytor men också för lekfulla former. Skapa en fin kontrast genom att kombinera grus eller dela med annat material.

Dolomit Gravier d’Or
Gravier d’Or är en dolomitklyvning och liknar sand, även om den är mörkare. Den består av kalkstenkorn, särskilt kända från slottsvägar. Du kan också använda Gravier d’or för en medelhavsstil.

Tips när du väljer stenläggning i din trädgård
Titta också på färg och material i ditt hus
Uppnå en lekfull effekt genom att kombinera material och färger
Stora plattor ger en lugn effekt, även i en liten trädgård.
Halvbelagd är välgenomsläpplig för vatten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *